MenukaartOntdek onze proeverijen

Menukaart Herberg De Fazant

In ons restaurant serveren wij het diner in de vorm van een proeverij. Ook kunt u à la carte dineren. Een proeverij wordt geserveerd als een volledig diner, de grootte van de gerechten wordt hierbij zo aangepast dat wij u een veel grotere verscheidenheid aan gerechten kunnen serveren dan gebruikelijk is bij een diner. Regelmatig wordt er een nieuwe proeverij geserveerd waarbij wij rekening houden met de verschillende seizoenen. Aangezien dit veel kan variëren wordt de proeverij niet omschreven.

Persoonlijke voorkeuren en dieetwensen kunt u vooraf aangeven zodat de keuken hier rekening mee kan houden. De proeverij kan ook vegetarisch!

Let op, De proeverij kan alleen per tafel geserveerd worden!

Seizoens Proeverij

De Seizoensproeverij bestaat uit verschillende gerechten aangepast aan het seizoen. U heeft de keuze uit 5-, 6-, of 7-gangen.

5-gangen proeverij€42,50
6-gangen proeverij€52,50
7-gangen proeverij€60,00

Wijnarrangement

Bij elk gerecht van de proeverij kunnen wij een bijpassende wijn serveren.

Half glas€3,50
Heel glas€6,50

Bij een All-in arrangement wordt bij elke gang een bijpassende wijn geserveerd, Drents bronwater als tafelwater en afsluitend koffie met huisgemaakte friandises! Meerpijs:

5-gangen all-in (1/2 glazen wijn) / ( hele glazen wijn)€23,00 / €35,00
6-gangen all-in (1/2 glazen wijn) / ( hele glazen wijn)€25,00 / €40,00
7-gangen all-in (1/2 glazen wijn) / ( hele glazen wijn)€28,00 / €45,00

À la carte

Voorgerechten

Coquille st. Jacques – wortel – knolselderij - yuzu€17
Steaktartare – aardappel – truffel – oude kaas €15
Uiteengeslagen piccalilly (vegetarisch) – aardappel– rode ui– boerenkool – schorseneren€12
Paddenstoelen (vegetarisch) – knolselderij– truffel – courgette€12
Zalm – kerrie – haringkaviaar – komkommer - amandel €14
Kreeft – Seizoensbereiding van kreeft€23

Hoofdgerechten

Tournedos – jus de veau – seizoensgroenten – pommes dauphine€32
Seizoensvis – Siciliaanse pasta – seizoensgroenten – beurre blanc€25
Seizoensgebonden vegetarisch hoofdgerecht– vraag de bediening! €22
Risotto– Parmezaan – walnoot– truffel– paddenstoelen€23
Surf&Turf – Tournedos – kreeft – pommes neuf – seizoensgroenten €37
Kaasfondue (vegetarisch)–Oude kaas – waldkorn brood – seizoensgroenten€21

Nagerechten

Warme appelbol en croûte– specerijen – perenijs – kaneel€10
Seizoensdessert €10
Kazen – 5 lokale kazen – uienchutney – brioche €14